Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
40γρ. Βούτυρο
25γρ. Αλεύρι
1/4 Λίτρου γάλα
4 Αβγά
50γρ. Κρέμα γάλακτος
50γρ. Γραβιέρα τριμμένη
50γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα για σουφλέ. Ξεχωρίζουμε τ ασπράδια από τους κρόκους. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στην κρέμα τη γραβιέρα και τη παρμεζάνα και τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Εάν ο φούρνος μας έχει την επιλογή διαλέγουμε κάτω αντίσταση με αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: