Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/3 Φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι του γλυκού ξίδι
1 1/2 Φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
4 Μανιτάρια πορτομπέλο
4 Φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 Φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
Γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια κόβοντας το κοτσάνι τους και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ξίδι, 1/2 φλιτζάνι κρασί, το μισό πολτό σκόρδου, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.Τα αφήνουμε για 2 ώρες. Κατόπιν τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το ζωμό. Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα κοτσάνια των μανιταριών θυμάρι και το υπόλοιπο πολτού σκόρδου. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί. 
  • Προσθέτουμε το ζωμό με κουτάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μόλις το ρύζι πιει το ζωμό συμπληρώνουμε σε περίπου 20 λεπτά το ριζότο μας θα είναι έτοιμο. Αλατοπιπερώνουμε κόβουμε τα ψημένα μανιτάρια τα βάζουμε στο ρύζι και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με τριμμένη γραβιέρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: