Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
8 Πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 Αβγό
200γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 Πατάτες βρασμένες
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Κόβουμε τα πράσα και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε νερό που να τα σκεπάζει. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε τηγάνι με το λάδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε το μείγμα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: