Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κατσίκι σπάλα σε μερίδες
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 Κιλό ντομάτες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ
1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 Κοφτό κουταλάκι κανέλα
1 Φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μερίδες του αρνιού. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο μούλτι. Διαλύουμε μέσα τον πελτέ.
  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε να μαραθεί καλά. Ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε, ρίχνουμε την ντομάτα, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μείνει μόνο το λάδι. 
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: