Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300γρ. Αλεύρι
200γρ. Βούτυρο
100γρ. Ζάχαρη άχνη
1 Αβγό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
125γρ. Βούτυρο
125γρ. Αμύγδαλα τριμμένα
125γρ. Ζάχαρη
1 Αβγό
15γρ. Κορν φλάουρ
12γρ. Ρούμι
300γρ. Κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
  • Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και γίνουν ένα ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το τοποθετούμε σε φόρμα τάρτας που την έχουμε βουτυρώσει διαμέτρου 22εκ.
  • Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα τριμμένα αμύγδαλα, το αβγό, το ρούμι και στο τέλος το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη τάρτα. Από πάνω τοποθετούμε τα κάστανα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: