Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

AΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Μπούτι αρνίσιο περίπου 2 κιλά
70γρ. Μέλι
60γρ. Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
150ml. Κόκκινο κρασί
Θυμάρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
2 Κιλά πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Το βάζουμε σ ένα ταψί και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
  • Σ ένα μπολ ρίχνουμε το μέλι, τους χυμούς του λεμονιού και του πορτοκαλιού και το κρασί και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε το κρέας με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ότι σχήμα θέλουμε και τις βάζουμε στο ταψί γύρω γύρω από το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, ρίχνουμε το θυμάρι και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Μετά χαμηλώνουμε στους 180  και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα περίπου μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: