Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΣΟΛΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250γρ. Αλεύρι
10γρ. Κακάο
200γρ. Βούτυρο
2 Κρόκοι αβγών
1 Πρέζα αλάτι
100γρ. Άχνη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300γρ. Κουβερτούρα τεμαχισμένη με μικρά κομμάτια
450γρ. Κρέμα γάλακτος
6 Κρόκοι αβγού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα και ανοίγουμε ένα φύλλο το οποίο να σκεπάζει την ταρτιέρα που έχουμε καθώς και τα τοιχώματα της.
  • Για να κάνουμε τη γέμιση:
  • Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το κρόκους και το ξύσμα. Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά έως ότου σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: