Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1/2 Κιλό κιμά γαλοπούλας
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1/4 Κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Μισή ντομάτα τριμμένη
2 Κουταλιές λάδι
1 Κούπα τριμμένη ψίχα ψωμιού
1/2 Κουταλάκι πολτού σκόρδου
1 Αβγό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Λίγο σέλερι τριμμένο
1 Καρότο τριμμένο
Το άσπρο μέρος από ένα πράσο τριμμένο
2 Κουταλιές λάδι
1 Κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
2 Κουταλιές ξίδι balsamico
1 Φύλλο δάφνης
Πιπέρι
Μπαχάρι
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξουν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε όλα τα λαχανικά εκτός της ντομάτας. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ξίδι, τα μυρωδικά πιπέρι και αλάτι. Και την αφήνουμε να βράσει.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τα κεφτεδάκια και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην σάλτσα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Συνοδεύουμε με ζυμαρικά τις επιλογής ή με λευκό πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: