Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
12 Πιπεριές Φλωρίνης
1 Κιλό μελιτζάνες 
2 Κρεμμύδια τριμμένα
1 Κούπα λάδι
1/3 Κούπας ρύζι Καρολίνα
1/2 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 Κιλό ντομάτες τριμμένες
35γρ. Κουκουνάρια
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα κομματάκια. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε για να φύγει όλο το νερό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και τις σοτάρουμε, τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το ρύζι, τις μελιτζάνες, τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι. 
  • Κόβουμε το επάνω μέρος από κάθε πιπεριά και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις τηγανίζουμε ελαφρά, τις γεμίζουμε και τις βάζουμε σε ταψάκι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: