Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Ποτήρι νερού Ηλιέλαιο
2 Ποτήρια νερού σιμιγδάλι ψιλό
2 Ποτήρια νερού ζάχαρη
4 Ποτήρια νερό
100γρ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα
100γρ. Κουβερτούρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη.
Κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μπόλικη κανέλα και το βάζουμε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζουμε το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, εδώ θέλει προσοχή για να μη μας κολλήσει η ζάχαρη. Αφού ενσωματωθεί η ζάχαρη με το σιμιγδάλι ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να είναι έτοιμος ο χαλβάς. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμος όταν έχει πιει όλα τα υγρά του και κάνει φουσκάλες. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε για λίγο και βάζουμε το γλυκό σε φόρμα της επιλογής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: