Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
2 Φλιτζάνια γάλα
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
1 Κουταλάκι γλυκού τσίλι
Αλάτι
Σπορέλαιο
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα καλαμαράκια, αφαιρούμε το κόκαλο στη μέση και το σκληρό μέρος από τα πλοκάμια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το γάλα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια, τα ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα αλατίζουμε. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και πανάρουμε τα καλαμαράκια, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο και τα ραντίζουμε με το ξίδι.
  • Ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο σ ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα καλαμάρια, να τηγανιστούν σε δυνατή φωτιά. Τα γυρνάμε με τρυπητή κουτάλα να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: