Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1/3 Φλιτζανιού τριμμένη καρύδα
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 Φλιτζανιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Αβγά
1 Βανίλια
2/3 Φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
2 Κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τ αμύγδαλα και τη καρύδα.
  • Ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το γάλα, τ αβγά, τη βανίλια, το βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι και το καλύπτουμε με βουτυρωμένη λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε για 50 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φόρμα λίγα λεπτά αφού το βγάλουμε από το φούρνο και το βάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει καλά. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: