ΥΛΙΚΑ
1/2 Κούπα σταφίδες
1/2 Κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 Κούπα ελαιόλαδο
1 Κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/4 Κούπας κονιάκ
1 Κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 Κούπα ζάχαρη
2 1/2 Κούπες αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κούπα σταφίδες
1/2 Κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 Κούπα ελαιόλαδο
1 Κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/4 Κούπας κονιάκ
1 Κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 Κούπα ζάχαρη
2 1/2 Κούπες αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα καρύδια και μια κουταλιά αλεύρι. Στη συνέχεια στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να πήξει και ν ασπρίσει το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε στο πάτο λίγο από το μείγμα της ζύμης και στο υπόλοιπο ανακατεύουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήνουμε το κέικ 1 ώρα στους 175 βαθμούς.
- Αφήνουμε το κέικ να σταθεί μία ώρα και το κόβουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: