ΥΛΙΚΑ
350γρ. Αλεύρι
250γρ. Ζάχαρη
100γρ. Βούτυρο
80γρ. Σταφίδες
1 Ποτήρι του λικέρ κονιάκ
3 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας σόδα
Το χυμό από 5 μανταρίνια
Ξύσμα από 5 μανταρίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
350γρ. Αλεύρι
250γρ. Ζάχαρη
100γρ. Βούτυρο
80γρ. Σταφίδες
1 Ποτήρι του λικέρ κονιάκ
3 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας σόδα
Το χυμό από 5 μανταρίνια
Ξύσμα από 5 μανταρίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα ένα τ αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από τα μανταρίνια και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και το προσθέτουμε το μείγμα και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: