ΥΛΙΚΑ
3/4 Φλιτζανιού του τσαγιού βούτυρο
5 Αβγά
1 Φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 Φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Σφηνάκι κονιάκ
2 Φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
3 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3/4 Φλιτζανιού του τσαγιού βούτυρο
5 Αβγά
1 Φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 Φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Σφηνάκι κονιάκ
2 Φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
3 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ του βούτυρο με τη ζάχαρη και περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά με κάτω αντίσταση και αέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: