Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
2 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
3 Βανίλιες
3 Κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/4 Φλιτζανιού τσαγιού σταφίδες ξανθές
1/4 Φλιτζανιού τσαγιού σταφίδες μαύρες
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού φρουί γλασέ σε μικρά κομμάτια
1/4 Φλιτζανιού τσαγιού βιτάμ
1/4 Φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
5 Αβγά
1/4 Φλιτζανιού του τσαγιού αμύγδαλα χοντροκομμένα
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τις βανίλιες, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες και τα κομματάκια των φρουί γλασέ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα ένα τα αβγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα όταν γίνουν ένα μείγμα προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού το κονιάκ και τα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: