ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
350γρ. Αλεύρι
200γρ. Βούτυρο
100γρ. Ζάχαρη άχνη
3 Κρόκοι αβγού
4 Κουταλιές σούπας κρύο νερό
2 Ασπράδια αβγού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
6 Αβγά
200γρ. Ζάχαρη
Χυμός από 3 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
180ml. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
350γρ. Αλεύρι
200γρ. Βούτυρο
100γρ. Ζάχαρη άχνη
3 Κρόκοι αβγού
4 Κουταλιές σούπας κρύο νερό
2 Ασπράδια αβγού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
6 Αβγά
200γρ. Ζάχαρη
Χυμός από 3 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
180ml. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη.
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το τρίβουμε με το αλεύρι. Ρίχνουμε τους κρόκους και το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 3 εκ. Τοποθετούμε το φύλλο σε ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει. Αφαιρούμε όση ζύμη περισσεύει και τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
- Χτυπάμε στο μίξερ τ αβγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς καλυμμένη με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πινέλο την αλείφουμε με τ ασπράδια. Ρίχνουμε τη γέμιση. Ψήνουμε για άλλα 35 λεπτά.
- Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: