Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
400γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Βασιλικός
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μόλις βγάλουν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το βασιλικό. Στραγγίζουμε τις πένες, τις ρίχνουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: