ΥΛΙΚΑ
400γρ. Νερό
240γρ. Φλούδες πορτοκαλιού
480γρ. Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400γρ. Νερό
240γρ. Φλούδες πορτοκαλιού
480γρ. Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε ελαφρά τα πορτοκάλια στον τρίφτη. Κόβουμε τις δύο άκρες. Τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε τη φλούδα σε χοντρά κομμάτια και την αφαιρούμε από την ψίχα του φρούτου. Κόβουμε κάθε φλούδα σε λεπτές λωρίδες. Βράζουμε τις φλούδες για να ξεπικρίσουν περίπου 5 λεπτά και τις ξεπλένουμε. Κάνουμε το ίδιο για άλλες 2 φορές αλλά από τρία λεπτά την κάθε φορά. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια πετσέτα για 2-3 ώρες να στεγνώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: