ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μακαρόνια
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι γάλα
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
150γρ. Σαλάμι πικάντικο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Μακαρόνια
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι γάλα
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
150γρ. Σαλάμι πικάντικο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να είναι al dente.
- Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: Λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο σ ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σύρμα να καβουρντιστεί καλά. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ν αρχίσει η μπεσαμέλ να δένει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και τα βάζουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα και τη στρώνουμε να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και προσθέτουμε το σαλάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
- Σημ: Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές κομμένες σε ροδέλες όπως και ντομάτες επίσης κομμένες σε ροδέλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: