ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο σφολιάτας
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
3 Πράσα κομμένα σε φέτες
2 Φύλλα φασκόμυλο
Θυμάρι
3 Χοντρές φέτες καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
100γρ. Καπνιστό τυρί
100γρ. Κεφαλοτύρι
1 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Φύλλο σφολιάτας
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
3 Πράσα κομμένα σε φέτες
2 Φύλλα φασκόμυλο
Θυμάρι
3 Χοντρές φέτες καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
100γρ. Καπνιστό τυρί
100γρ. Κεφαλοτύρι
1 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το φασκόμηλο για 2 λεπτά. Το αφαιρούμε και ρίχνουμε τα πράσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ζαμπόν, το θυμάρι, λίγο πιπέρι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο λίγο τα γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η γέμιση. Προσθέτουμε πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε μέσα το φύλλο, ανοίγοντας με τα δάχτυλα για να καλύψει και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: