Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ
700γρ. Αρακάς
2 Φλιτζάνια ελαιόλαδο
1/2 Κιλό ώριμες ντομάτες
4 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τον αρακά και τον στραγγίζουμε σε τρυπητό.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε να μαραθούν, ρίχνουμε και τον αρακά και τον σοτάρουμε. Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ να γίνουν χυμός και τις βάζουμε στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά και μείνει με το λάδι του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: