Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 Κιλά πατάτες
Αλάτι
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
200γρ. Τριμμένη φρυγανιά
2 Κουταλιές σούπας γάλα
1 Κουταλιά σούπας ξίδι βαλσάμικο
Κάρυ
Πιπέρι
Πάπρικα
Λάδι
Χυμό από 1 λεμόνι
Ρίγανη
1/2 Σουτζούκι
1 Χοντρή φέτα Μετσοβόνε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις βάζουμε σ ένα ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη. Στύβουμε ένα λεμόνι ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις πατάτες.
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το κιμά, αλάτι πιπέρι, ρίγανη, το τριμμένο κεφαλοτύρι, 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, το γάλα, το βαλσάμικο, τη πάπρικα, τη τριμμένη φρυγανιά, το κάρυ και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Κόβουμε το σουτζούκι στη μέση κατά μήκος και μετά στα 3 έτσι έχουμε 6 κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με το τυρί. Παίρνουμε ένα κομμάτι τυρί και ένα κομμάτι σουτζούκι βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και γύρω τους βάζουμε κιμά έτσι ώστε ένα δημιουργήσουμε ένα μπιφτέκι. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ταψί με τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: