ΥΛΙΚΑ
300γρ. Κουβερτούρα
100γρ. Φουντούκια χοντροκομμένα
200γρ. Βούτυρο
200γρ. Ζάχαρη
4 Αβγά
80γρ. Αλεύρι
20γρ. Καφές στιγμιαίος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι με τον καφέ ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φουντούκια. Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το μείγμα και σε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αν θέλουμε μπορούμε να του βάλουμε και γλάσο σοκολάτας αλλά και έτσι να το αφήσουμε είναι πολύ νόστιμο.
300γρ. Κουβερτούρα
100γρ. Φουντούκια χοντροκομμένα
200γρ. Βούτυρο
200γρ. Ζάχαρη
4 Αβγά
80γρ. Αλεύρι
20γρ. Καφές στιγμιαίος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι με τον καφέ ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φουντούκια. Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το μείγμα και σε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αν θέλουμε μπορούμε να του βάλουμε και γλάσο σοκολάτας αλλά και έτσι να το αφήσουμε είναι πολύ νόστιμο.
Μμμμ φαίνεται πολύ απλό και γευστικό κέικ και έχει και το συστατικό του καφέ που τον αγαπώ! Θα ήθελα πολύ να το φτιάξω κάποια στιγμή που δε θα είμαι σε διατροφή και να το απολαύσω! Προς το παρόν και μέχρι τότε θα περιοριστώ στο καφέ μου και στην αγαπημένη μου μπάρα δημητριακών από εδώ https://www.everest.gr/sunodeutika-kafe/bares-dimitriakon/ , η οποία επάξια αντικαθιστά το γλυκό και έτσι έχω δύο σε ένα !!! :P
ΑπάντησηΔιαγραφή