Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΩΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
3 Ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 Κρεμμύδι καθαρισμένο
1 Πράσινη πιπεριά
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού ξίδι βαλσαμικό
1/2 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
12 λεπτές φέτες αβγοτάραχο χωρίς το κερί
Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Παίρνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το κρεμμύδι και αυτό σε κυβάκια και το βάζουμε στις ντομάτες.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια και τη προσθέτουμε στο μπολ με την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά  όλα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το πολτό σκόρδου, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα εκτός ψυγείου. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα και τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: