ΥΛΙΚΑ
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας ξίδι βαλσαμικό
1 Κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά από τα εντόσθια και το στόμα του. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό να βράσει, ρίχνουμε το ξίδι και βάζουμε το χταπόδι για 10 λεπτά, Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το βαλσαμικό. Αναμιγνύουμε το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Περιμένουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά πάρα πολύ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 περίπου λεπτά.
- Το σερβίρουμε σκέτο σαν μεζέ ή το συνοδεύουμε με ρύζι και γίνεται ένα νοστιμότατο φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: