·
1 χταποδάκι
· 500γρ. μακαρόνι, χοντρό, κοφτό
·
3 ντομάτες
·
2 δαφνόφυλλα
·
1 κρεμμύδι ξερό
·
λίγη σάλτσα ντομάτας
·
λίγο λάδι
·
λίγο ξίδι
·
λίγο μαϊντανό, για το στόλισμα
·
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αρχικά,
βράζουμε το χταπόδι με λίγο ξίδι και μόλις είναι έτοιμο το κόβουμε κομματάκια.
Κρατάμε το ζουμί του, που μας χρειάζεται για την σάλτσα.
Επίσης,
βράζουμε το μακαρόνι, για 8 λεπτά, για να γίνει al dente.
Στη
συνέχεια, ετοιμάζουμε την σάλτσα. Τρίβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Σε μια
κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε,
ρίχνοντας τις ντομάτες και την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε
αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το ζουμί του χταποδιού. Μόλις πάρει βράση,
βάζουμε και το χταπόδι και το αφήνουμε στην φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: