Υλικά για το κοτόπουλο
1 Κοτόπουλο μεγάλο
4 Σκελίδες σκόρδου
4Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
1 Κόκκινη πιπεριά
1Κουταλιά σούπας πάπρικα, γλυκιά
1Κουταλιά σούπας πιπέρι, μαύρο
1 Κουταλιά σούπας κόλιαντρο σε σκόνη
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα σε σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Κουταλιά σούπας Αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
1300γρ. Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
όλο του ζουμί από το ψημένο κοτόπουλο
1 Φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
8 Ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
10 Φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 Σκελίδα σκόρδου σε φετάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου στα τρία και μπήγουμε το
κάθε κομμάτι στο στήθος του κοτόπουλου, ανοίγοντας τρύπες με τη βοήθεια ενός
κοφτερού μαχαιριού.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο multi, μαζί με τις υπόλοιπες σκελίδες
σκόρδου, τις πιπεριές, τη μουστάρδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Χτυπάμε
τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βάζουμε το μισό μείγμα στην
κοιλιά του κοτόπουλου.
Απλώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα σε όλο το κοτόπουλο και
κάνουμε καλό μασάζ με τα χέρια μας, ώστε να πάει παντού.
Δένουμε τα μπούτια του κοτόπουλου με σπάγκο κουζίνας ώστε
να μη φύγει η γέμιση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Απλώνουμε στον πάγκο σταυρωτά 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και από πάνω 2 φύλλα
λαδόκολλα. Ακουμπάμε πάνω το κοτόπουλο.
Κλείνουμε πρώτα τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το πακέτο σε ταψί και το ψήνουμε για 2 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο,
ανοίγουμε προσεκτικά και κρατάμε του ζουμί από το ψημένο κοτόπουλο.
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις
πατάτες. Μόλις μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Με το
ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με πιρούνι τις λιώνουμε όπως είναι καυτές.
Περιχύνουμε με το ζουμί από το ψήσιμο του κοτόπουλου και
ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε στις πατάτες τι λιαστές ντομάτες, τις ελιές
κομμένες στα 4, τον βασιλικό και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενωθούν τα υλικά και
σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: