Υλικά
·
2 κρεμμύδια
·
1 πράσινη πιπεριά
·
1 κόκκινη πιπεριά
·
1 κίτρινη πιπεριά
·
λίγη καυτερή πιπεριά
·
100 γραμ. φέτα
·
100 γραμ. κεφαλοτύρι
· σάλτσα ντομάτα
·
χοντρό αλάτι
·
μαϊντανό και δυόσμο
Διαδικασία
Αρχικά,
ξεπικρίζουμε τη μελιτζάνα στο αλάτι. Δηλαδή την αλατίζουμε καλά και την
αφήνουμε για 10-20 λεπτά να βγάλει τα υγρά της. Την πλένουμε καλά και είναι
έτοιμη για μαγείρεμα.
Κόβουμε
τα υλικά σε φέτες και ετοιμάζουμε τη σύβραση, σε ένα τηγάνι. Έτσι, τσιγαρίζουμε
το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, δυόσμο και μαϊντανό τριμμένο και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσουν.
Στη
συνέχεια τηγανίζουμε τη μελιτζάνα σε ένα δεύτερο τηγάνι και αφαιρούμε τα
κομμάτια της, σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει το πολύ λάδι.
Τέλος,
σε ένα ταψάκι-πυρέξ, στρώνουμε την μελιτζάνα, χοντρό αλάτι, τυρί φέτα και τη
σάλτσα, τη σύβραση που έχουμε ετοιμάσει.
Ακόμη
πασπαλίζουμε το πυρέξ με μπόλικο κεφαλοτύρι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 160
βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: