ΥΛΙΚΑ
6 Λιαστές ντομάτες
2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ Κουταλιά μαγιά ξερή
½ Κουταλάκι αλάτι
½ Κουταλάκι σκόρδο ξερό
1 Κουταλιά μέλι
1 Κουταλιά μαργαρίνη
½ Κούπα νερό χλιαρό
¼ Κούπας λάδι
10 Σκελίδες σκόρδο σε δοντάκια
1 Κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για πίτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το λάδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά σε ένα βαζάκι
και ανακατέψτε τα. Αφήστε τα να σταθούν μερικές ώρες. Βάλτε τις λιαστές
ντομάτες μέσα σε νερό και αφήστε τες να σταθούν 2-3 ώρες, να φουσκώσουν και
ξαλμυρίσουν. Κόψτε τες σε κομμάτια. Σε μια λεκανίτσα ανακατέψτε το αλεύρι με τη
μαγιά, το αλάτι και το σκόρδο. Κάντε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μέλι και
τη μαργαρίνη. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε, αρχικά με ένα κουτάλι και
έπειτα με τα χέρια μέχρι να γίνει μαλακιά που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη σε ζεστό, υγρό μέρος για 1
ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μεταξύ, στραγγίστε καλά
Τις ντομάτες μέσα στις παλάμες σας και τηγανίστε τες σε
λίγο λάδι. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε τη σε ένα ταψί για πίτσες με
διάμετρο 30 εκ. Σκεπάστε με αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει 20-25 λεπτά. Αλείψτε τη
με το αρωματισμένο λάδι και πασπαλίστε εδώ και εκεί τις σκελίδες σκόρδο.
Αραδιάστε επίσης στην επιφάνεια τις λιαστές ντομάτες. Ψήστε τη σκορδόπιτα στους
200 βαθμούς Κελσίου για 25΄ ώσπου να ροδίσει το ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: