Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πράσα
1 Σελινόριζα
1 Ματσάκι φύλλα σέλινου
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Ποτήρι ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
1 Αβγό
1 Κουταλάκι γλυκού αλεύρι
1 Κουταλιά σούπας ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε το πράσο και κομμάτια και ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με νερό και το χυμό μισό λεμονιού. Τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε καλά τη σελινόριζα και τη κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε τα φύλλα του σέλινου.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το πράσο, τη σελονόριζα, τα φύλλα του σέλινου, το καρότο, αλατοπίπερο, το χυμό ενός λεμονιού, το λάδι και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Όταν ψηθεί το φαγητό, χτυπάμε το αβγό με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Προσθέτουμε σε αυτό λίγο από το ζωμό του φαγητού, ανακατεύουμε ξανά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα για λίγο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: