ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 10 γρ νωπή μαγιά
• 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
• 2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια και κομμένα σε λεπτές φέτες
• 3 ντομάτες ώριμες, μέτριες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
• 1 φλιτζάνι (περίπου) ελαιόλαδο
• μαύρο σουσάμι
• ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι
• 10 γρ νωπή μαγιά
• 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
• 2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια και κομμένα σε λεπτές φέτες
• 3 ντομάτες ώριμες, μέτριες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
• 1 φλιτζάνι (περίπου) ελαιόλαδο
• μαύρο σουσάμι
• ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτετε τέσσερις
κουταλιές της σούπας λάδι, λίγο αλεύρι και μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι. Αρχίζετε
να ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακή
ζύμη. Τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί
σε όγκο.
Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. και τοποθετείτε τη ζύμη στη μέση. Την ανοίγετε με τις παλάμες, έτσι ώστε να απλωθεί και να καλύψει όλο το ταψί. Ανακατεύετε τις ντομάτες με τα κρεμμύδια, 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι, μαύρο σουσάμι, ρίγανη και πιπέρι και στρώνετε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Περιχύνετε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στους 180°C για 45-50 λεπτά περίπου.
Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. και τοποθετείτε τη ζύμη στη μέση. Την ανοίγετε με τις παλάμες, έτσι ώστε να απλωθεί και να καλύψει όλο το ταψί. Ανακατεύετε τις ντομάτες με τα κρεμμύδια, 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι, μαύρο σουσάμι, ρίγανη και πιπέρι και στρώνετε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Περιχύνετε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στους 180°C για 45-50 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: