ΥΛΙΚΑ
2 Αβγά
2
Κουταλάκια του γλυκού λάδι
1/2
Ποτήρι γάλα ή νερό
1 Πρέζα
αλάτι
2
Κουταλιές σούπας βούτυρο
2
Κουταλιές ρούμι
8
Κουταλιές της σούπας σάλτσα μπεσαμέλ
4
Κουταλιές σούπας τυρί ροκφόρ
Ανάλογο
πιπέρι
Λίγο
μοσχοκάρυδο
Λίγο τυρί
τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι και το δουλεύουμε καλά ρίχνοντας λίγο
λίγο το γάλα ή το νερό που προηγουμένως το έχουμε αφήσει να κρυώσει ελαφρά. Όταν ζυμωθούν
καλά, προσθέτουμε το ρούμι, το λάδι και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2
ώρες. Έπειτα χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στη ζύμη, ανακατεύοντας την
γρήγορα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε
σε αυτό με ένα μεγάλο κουτάλι ανάλογη ζύμη για κάθε κρέπα. Κουνάμε το τηγάνι
προς όλες τις κατευθύνσεις για να απλωθεί η ζύμη παντού. Αφήνουμε την κρέπα να
ψηθεί από τη μια πλευρά της και τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη. Βάζουμε
σε ένα κατσαρολάκι τη σάλτσα μπεσαμέλ και τη αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Λιώνουμε μέσα σε αυτή
το ροκφόρ και προσθέτουμε το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Το
ανακατεύουμε καλά και με το μίγμα αυτό αλείφουμε τις κρέπες από τη μία μεριά.
Τις τυλίγουμε με δυο πιρούνια σαν ρόλους και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή σε ένα
σκεύος πυρέξ. Τις πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και τις βάζουμε στο φούρνο να
ροδοκοκκινήσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: