Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΒΓΟ

ΥΛΙΚΑ
350γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 Αβγό
1 Κρεμμύδι τριμμένο
2 Σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένο
12 φέτες μπέικον
12 Αβγά βρασμένα σφιχτά
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκάνη το κιμά, τη μισή φρυγανιά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει.
Καθαρίζουμε τα βρασμένα αβγά και τυλίγουμε το καθένα τους με μία φέτα μπέικον. Παίρνουμε κομμάτια από τον κιμά και τυλίγουμε κεφτέδες γύρω από τ αβγά. Στη συνέχεια τους κυλάμε μέσα στην υπόλοιπη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: