Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΟΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά
·         1 πακέτο μαύρα μακαρόνια, με μελάνι σουπιάς
·         1 κονσέρβα κονκασέ
·         1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ
·         1 κονσέρβα τόνο σε νερό
·         1 κρεμμύδι ξερό
·         1 πράσινη πιπεριά
·         σκόρδο σε σκόνη
·         2-3 δαφνόφυλλα
·         λίγο κονιάκ
·         βασιλικό
·         λάδι
·         αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια. Αφού πάρει βράση βάζουμε τα μακαρόνια, λίγο αλάτι και λίγο λάδι. Βράζουμε για 7-10 λεπτά, ώσπου να γίνουν al dente, και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε τη σάλτσα με κονιάκ, για να γλυκάνει το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα, μια κουταλιά πελτέ και τα δαφνόφυλλα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τότε, βάζουμε τον τόνο, λίγο βασιλικό, και περιμένουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Δοκιμάζουμε για να γευτούμε, αν και τι χρειάζεται, και συμπληρώνουμε ανάλογα αλατοπίπερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: