ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
250γρ.
Φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 Μέτριο
κρεμμύδι τριμμένο
1 Φλιτζάνι
του καφέ κρασί
¼ Κουταλάκι
γλυκού σκόρδο λιωμένο
500γρ.
Τριμμένο τυρί
Αλάτι
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 Λίτρο γάλα
5 Κουταλιές
σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις
πένες σε αλατισμένο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι με
λίγο νεράκι και ελάχιστο λάδι να γυαλίσει και ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε
λεπτά φέτες. Τα γυρίζουμε λίγες φορές με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο και σκεπάζουμε να μαγειρευτούν και να
πιουν το ζουμί τους.
Ετοιμάζουμε
τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας
γρήγορα να δέσει. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα πυρέξ
βάζουμε μια στρώση πένες και ανακατεύουμε με 2 κουτάλες μεγάλες μπεσαμέλ και
λίγο από το τυρί μας. Βάζουμε μια στρώση μανιτάρια και επαναλαμβάνουμε το ίδιο
με τα μακαρόνια και τη μπεσαμέλ. Ξανά μανιτάρια και τελειώνουμε με μπεσαμέλ και
τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: