Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό καλαμαράκια κομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 Κούπα Ελαιόλαδο
300γρ. Κριθαράκι
1 Ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Λίγο άνηθο
100γρ. Φέτα σε μικρά κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον άνηθο, το αλάτι και συμπληρώνουμε ζεστό νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει βάζουμε το σκεύος στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να να μελώσει η σάλτσα. Σβήνουμε τον φούρνο 5 λεπτά πριν είναι έτοιμο, βάζουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: