Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 Κιλό πατάτες
250γρ. Μπέικον
5 Αβγά
1/2 Ποτήρι νερού γάλα
350γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις στραγγίζουμε. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, βάζουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. 
  • Απλώνουμε τις φέτες του μπέικον και από πάνω τις πατάτες. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: