Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΑΛΛΙΩΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
Ελαιόλαδο
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
3 Πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
1 Πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
400ml. Κρέμα γάλακτος
100γρ. Παρμεζάνα κομμένη σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και βάζουμε το κρέας, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά.
  • Βάζουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: