Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Στήθος φιλέτο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Σκόρδο σε σκόμνη
1 Κύβο ζωμό κοτόπουλου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομομμένο
Βούτυρο
250γρ. Λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200ml. Κρέμα γάλακτος
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρά. 
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε καλά τα κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το κύβο που έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. 
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ρύζι μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: