Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα ψιλοκομμένα
3 Κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Φλιτζάνι αρακά
500γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Δενδρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
3 Φρυγανιές τριμμένες
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
1 1/2 Κιλό πατάτες
1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι και τον αρακά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τον κιμά και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και 1/2 ποτήρι νερό. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  • Κόβουμε τις πατάτες στα 4 και τις βράζουμε. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Βάζουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Απλώνουμε τον κιμά και από πάνω στρώνουμε τον πουρέ. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: