Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
1 Κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
150γρ. Ένταμ τριμμένο
150γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
100γρ. Έμενταλ τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1 Ποτήρι γάλα
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Αβγό
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και τις πατάτες και ανακατεύουμε. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα τυριά.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα τις πατάτες. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, το αβγό και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ επάνω από τις πατάτες, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: