Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κιλό κιμά
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
50γρ. Γιαούρτι
1 Αβγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου.
  • Προσθέτουμε το κιμά, ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το αβγό. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα. Τα αλείφουμε ένα ένα με το μείγμα του γιαουρτιού. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία αλείφουμε και αυτά ένα ένα με το γιαούρτι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για  40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: