Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο για κανταίφι
1 Κούπα καρυδόψιχα
1 Κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
5 Κούπες νερό
4 Κούπες ζάχαρη
1 Κούπα γλυκόζη
3 Κουταλιές σούπας μέλι
2 Ξυλάκια κανέλας
4-5 Γαρύφαλλα
2 βανίλιες
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη καρυδόψιχα με τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανοίγουμε το κανταίφι και το χωρίζουμε σε λωρίδες και τις κόβουμε στη μέση. Παίρνουμε από λίγο κάθε φορά, βάζουμε στη άκρη από μία κουταλιά από το μείγμα που ετοιμάσαμε και τα τυλίγουμε σε ρολό. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, το χρησιμοποιούμε όλο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 20 να πάρει χρώμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και τις βανίλιες. Μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το μέλι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  • Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: