Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό νουά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
Θυμάρι
2 Καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
600ml. Ζεστό νερό που έχουμε διαλύσει μέσα ένα κύβο βοδινού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 Κιλό πατάτες baby
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
Δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κρέας.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας πολύ καλά. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και το θυμάρι, σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  • Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε φέτες. Το βάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά. Σε μπολ ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ και ένα ποτήρι νερό, ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν λίγο τις πατάμε μία μία με τη παλάμη μας να γίνουν πλακέ.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες, τις τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μέλι και το λεμόνι και όταν μείνουν πάλι μόνο με το λάδι ρίχνουμε το βούτυρο και δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: