Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Αβγό
6-7 Τριμμένες φρυγανιές
Κύμινο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Λίγο ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
1 Πρέζα κανέλα σκόνη
Ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
  • Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και το πελτέ ντομάτας. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μισή ώρα, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό.
  • Σερβίρουμε με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: