Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
Λίγο βούτυρο
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Ξυλάκι κανέλα
1 Αστεριοειδή γλυκάνισο
200ml. Κόκκινο κρασί
5 Κυδώνια
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρφη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε φέτες, τα βάζουμε σε μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρέας πολύ καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τη κανέλα και το αστεροειδή γλυκάνισο και ένα ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι απλώνουμε τις φέτες από τα κυδώνια, βάζουμε 1 ποτήρι νερό και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και τις μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: