Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
5 Αβγά χωρισμένα
1 Πρέζα αλάτι
400γρ. Ζάχαρη
250γρ. Βούτυρο γάλακτος
Κανέλα
Γαρίφαλο
2 Βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 3 πορτοκάλια
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
120ml. Γάλα
80ml. Κονιάκ
200γρ. Καρυδόψιχα
500γρ. Αλεύρι
3 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28εκ διάμετρο. Στρώνουμε μία λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το γαρίφαλο, τη κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. 
  • Συνεχίζουμε με τους κρόκους έναν έναν.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα το μίξερ.
  • Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα με το κονιάκ. Τέλος βάζουμε τα καρύδια. Σταματάμε το μίξερ, βάζουμε τη μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Προσθέτουμε ένα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Όταν κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: