Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια
2 Κονσέρβες τόνο σε νερό
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας σόγια σος
1/2 Κούπα τσαγιού ροδέλες ελιάς
2 Κουταλιές σούπας κάπαρη
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να είναι al dente
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε  τα ντοματάκια, τις ροδέλες ελιάς, τη κάπαρη, αλάτι, πιπέρι, τη πάπρικα, τη σόγια σος και το κέτσαπ. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Δύο λεπτά πριν να είναι έτοιμη στραγγίζουμε τον τόνο και το ρίχνουμε στη σάλτσα, ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: