Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι μέλι
3 Φλιτζάνια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε το ξύσμα με το ελαιόλαδο αλείφουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση, αλείφουμε ένα δεύτερο το διπλώνουμε στη μέση και το τοποθετούμε επάνω στο πρώτο. Τυλίγουμε σε σφικτό ρολό, κόβουμε ροδέλες περίπου δύο εκατοστών και τις αραδιάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.  Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και βράζουμε για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.  Βουτάμε τα χλιαρά κουρκουμπίνια στο ζεστό σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: